fredag 12. juni 2009

Trafikksikkerhet - SIKKERHET - Barnet satt i bagasjerommet

Sakset fra Sør-Trøndelag :
Publisert 12.06.2009 - 14:08

"Barnet satt i bagasjerommet med føttene på støtfangeren - kunne mistet beina
- Meget ubetenksomt, barnet kunne fått kappet av begge beina.
Slik beskriver politibetjent Bjørn Tretøy episoden, der en kvinnelig bilfører mistet førerkortet etter å ha fraktet et barn i bagasjerommet.
"
"- En meget spesiell sak. Vi kan bare tenke oss om denne bilen måtte ha foretatt en rask oppbremsing og blitt påkjørt bakfra når barnet sitter i bagasjerommet med føttene på støtfangeren. De ville blitt kappet rett av, sier Tretøy"

Bra jobba!

Det er jo ikke uten grunn at det finnes sikkerhets-seler INNE i bilene, og sikkerhetsutstyr skal selvsagt alltid brukes.

Men politiet skal jo også forfølge alle brudd på sikkerheten, når de blir gjort oppmerksomme på dem :

Da er det kanskje på tide at Politiet tar fatt i Museumsjernbanen :

For der har man DEMONTERT sikkerhets-utstyret, nemlig de AUTOMATISKE lyssignalene og den automatiske styringen av dem, og erstattet dem med manuell signalkontroll, i form av en knapp som det skal trykkes på, inne i lok'et.

- Hva skjer om lokfører blir tilfeldig distrahert i et kritisk øyeblikk?

- Har lokfører BLITT distrahert?
- Er DET årsaken til de 4 påkjørsler vi har sett allerede, fra togets side?

Det er veldig viktig og veldig interessant å få fastslått hvordan dette har blitt satt i verk, lovligheten av dette og implikasjoner for allmenhetens sikkerhet.
Og i likhet med denne kvinnelige bilføreren med barn i bagasjerommet, kan det kanskje være slik at ikke Museumsjernbanen har LOV til å drive virksomheten slik de gjør i dag?

Etter vårt syn har Politiet en soleklar plikt til, på eget initiativ å undersøke forholdet, nå når saken er brakt til allmenhetens kunnskap, og klargjøre om det er grunnlag for noen formell etterforskning og mulig tiltale..

Vi oppfordsrer politiet til i det minste å UNDERSØKE saken før det skjer verre ting enn at noen mister beinet!

For de som ikke har fått med seg hvordan det ser ut langs overgangene til Museumsbanen i boligfeltet på Klementsmoen, så kan man ta en titt på billed-dolumentasjone her.

http://orkdalspolitikken.blogspot.com/2009/05/overgangene-pa-museumsjernbanen-midt-i.html

Bildene taler sitt tydelige språk.
Museumsbanen har verre ting å slite med og stå til ansvar for, enn noen løse bolter, DET er nesten det eneste Tokle har rett i, selv om han ikke sier det rett ut..........


Ingen kommentarer:

 
Blogglisten