fredag 14. august 2009

Si din mening!

Sakset fra Sør-Trøndelag :

Er du fornøyd med jobben politiet gjør?

Ubetinget ja. 150 stemmer 5,1 %
Ja, ut fra de ressursene de har til rådighet. 520 stemmer 17,6 %
Nei. 2046 stemmer 69,2 %
Har aldri hatt behov for å tilkalle politiet. 240 stemmer 8,1 %

**********************

Leserundersøkelsen i S-T er interessant, den viser en MASSIV mengde mennesker som er misfornøyd med politiet. Det er grunn til å tro at det gjelder både lokalt og i landet.

Tallene er sågar verre for politiet enn tallene viser ved første øyekast, fordi spørsmålsstillingen er litt upresis. Jeg har tidligere påpekt at det ser ut til å være en aksjon på gang på lensmannskontoret, hver arbeidsdag, rett etter at kontoret åpner, og ved lunsjtid pluss ved kontortidens slutt, stemmer "noen" opp tallene i håp om at det skal se bedre ut for lensmannskontoret.....
DVS dette skjedde i enda større utstrekning FØR politiets organisasjon fikk gjennomslak og forlik med justisministeren, etter det ser det ut til at det har roet seg litt.

Men det er fortsatt slik at "ja"stemmene øker i kontortiden, mens "nei"-stemmene øker på nattetider, så slemmingene er nok oppe om natta! :-)

Men tallene:

Bare 5% ser fornøyd. I en meningsutveksling i vår om samme meningsmåling (det er vel snart på tide å stenge denne nå, tallene er vel klare?) forsøkte en kar med røtter hos lensmannen å unnskylde seg med at fornøyd-"ut fra de ressursene de har til rådighet" var mye større slik at det var nesten uavgjort (nei-stemmene har økt MYE siden den gang!).

Men det argumentet holder ganske enkelt ikke, fordi spørsmålsstillingen er uklar!
"ut fra de ressursene de har til rådighet" betyr, og gjør at politisk tenkende mennesker nesten må stemme slik, både de som er fornøyd og de som er misfornøyd!

Det finnes de av oss som er misfornøyd med størrelsen på ressursene, størrelsen på bevilgningene, men som allikevel er fornøyd, ut fra at man ikke HAR mere ressurser.

Det finnes de av oss som både er fornøyd med ressursene og innsatsen, men som allikevel ikke stemmer reint "ja".

Det finnes de av oss som er fornøyd med ressursene, men misfornøyd med hvorledes de brukes, hvorledes ressursene FORDELES, men som allikevel ikke stemmer "nei".

Det finnes de av oss som er misfornøyd med ressursene, men som allikevel ikke kan stemme nei, fordi det er som det er.

Og det finnes de som er misfornøyd med ressursene, og måten de brukes på, men som tross det ikke kan stemme nei, fordi ansvaret ligger hos bevilgende myndighet.

Som man ser må man VEIE tallene her!

De som aldri har hatt bruk for politi, kan vi anta stemmer blankt, eller "vet ikke"

De som er "førnøyd ut fra ressursene" må fordeleles mellom "ja" og "nei", og det er ingen grunn til å mene at nesten alle egentlig mener "ja" om de blir spurt direkte om det, det heller heller andre veien.

Da sitter vi igjen med en slik fasit:

Fornøyd ca 5,1 + 17,6/2 = 13,9%

Vet ikke ca 8,1%

Misfornøyd ca 69,1 + 17,6/2 = 76,8%


Det er sikkert trist lesing for lensmannen. Det står i kontrast til bestilte meningsmålinger, med designet spørsmålsstilling fra Politi-forbundet, som gjør hva som helst for å fabrikere "oppslutning om politiet".

Men det stemmer veldig godt med hva du opplever om du snakker med flolk, hører med folk som har hatt innbrudd uten at noen bryr seg med etterforskning, tåpelige bilbeltekontroller midt i tettbebyggelsen og alt mulig annetb idiotisk etaten foretar seg.

Det stemmer veldig godt med det alle tjenestemenn vet : DET ER INGEN SOM LIKER POLITIET! Respekten er nærmest lik null, og tilliten er borte for mange mange år siden.

Det er derfor politifolk nesten utelukkende gifter seg med hverandre og bare omgåes andre politifolk i fritida......

Ingen kommentarer:

 
Blogglisten