mandag 10. august 2009

Festbråk på Evjen

Beboere på Evjen er mektig forbannet.

Godt voksne leieboere har ingen respekt for naboer og nabolags-freden lager feststøy. Så liten respekt for omgivelsene har disse at man ser seg nødt til å be om politiets hjelp.

Det føyer seg etter hvert inn i et kjent mønster, politiet vrir sine hender og kan ikke gjøre noen ting.

Dette skjer ikke bare en gang, og slett ikke bare i sommerhalvåret som Sør-Trøndelag antyder i avisa i dag, hvor man der i gården finner unnskyldning for dårlige naboer, ved at "vinduer kan stå åpne slik at støy sprer seg".
Neida i følge kilder i nabolaget har man klaget og klaget et par år nå, og ingen verdens ting skjer!
Er det slik folk skal leve i landet vårt i våre dager? Det finnes regelverk for hva som er godtagbart i et nabolag, ved gjentakelser er det all grunn for ordensmakta til å gripe inn, en avkjøling av festhumøret i fyllearresten var et viktig og effektivt virkemiddel i gamle dager.

Noe å tenke på også, i forbindelse med stadig festbråk er den omseg-gripende blandings-rusen. Ofte viser det seg i andre nabolag og andre steder at man også kan avdekke nark, dersom man går kraftig inn og foretar en skikkelig undersøkelse på slike steder.........

Både politiet og lokal-avisa viser den samme forkastelige holdningen til dette problemet, en unnskyldende "på den ene side og på den andre siden"-holdning, hvor det eneste sikre resultatet er at ingen ting skjer.

Som vi har sett før i dalføret i den senere tiden : resultatet er forutsigbart. Naboskapet er samlet og forbannet.

Så forbannet at det reiser seg røster om nabovern der også. Det blir gjerne resultatet når ordensmakta ikke er i stand til å gjøre noe.

Ingen skal komme og fortelle meg at lensmannen mangler lover til å gripe inn.
Ingen skal komme og fortelle meg at han mangler fantasi for å finne frem lover som passer.

For meg er det nok bekreftelse i så måte å se hva den herremannen gjør, når det gjelder å legge så jævlige hindringer som mulig i veien for sivile bevillingssaker, hvor han er særs kreativ på å finne på kunstige hindringer!

Nei, for beboerne i Åsveien er det klart, tjenestemennene VIL IKKE gjøre noe!
Og når sinnet blir stort nok, får vi som resultat selvtekt, vigilante-virksomhet og farlige situasjoner.

Nå har for så vidt lensmannen tidligere i sommer lagt lista høyt : han har gått ut i avisa og gitt forhåndsgodkjenning til borger-pågripelser. Det er det anledning til i følge lensmannen i Orkdal og Agdenes (jfr avisa Sør-Trøndelag medio mai 2009).

Så da bør bråkebøttene på Evjen være advart, skru ned lydvolumet, skru ned på festingen, la bli å plag naboene, ellers kan resultatet fort bli beslaglagt bevismateriale (forsterker og høyttalere) og borgerarrest, med en ubehagelig ventetid, bakbundet på ei plen, ute i regnet, mens man venter en time eller to på at nærmeste politipatrulje beveger seg i retning av Evjen!

For de som ikke synes det er bra at vi har det slik i Norge, er det anledning til å logge seg på leseravstemningen på nettsiden til Sør-Trøndelag, og stem "NEI" på spørsmålet om man er fornøyd med politiet......

Ingen kommentarer:

 
Blogglisten