fredag 3. juli 2009

Politiet fraværende

Sitat fra Orkanger Vel
"Hærverk igjen i Hermetikken" "Politiet var i Agdenes."

Det er vel på høy tid at Orkanger får bystatus, slik at vi kan få en politivakt her. Det var mye bedre i gamle dager med Thorgaard......

Det er helt ufattelig at det skal spares så mye i dette landet at politiet befinner seg mer enn en time unna, hva om noe alvorlig skjedde?

Og hva om vi fikk virkelig kriminalitet i dette landet, slik at de fikk virkelig politiarbeid å gjøre?

Noen hevder at de er fornøyd med politiet ut fra ressursene de får.

Til det vil jeg si, ALLE burde være misfornøyd med ressursene politiet faktisk får, og ikke minst hva etaten prioritere å bruke opp pengene på.

For det er DET som egentlig er spørsmålet, prioritering. Politiet - like fra Politidirektoratet og nedover - er så ivrige etter å bli pålagt nye arbeidsoppgaver.

Nye og spennede saker å jobbe med, administrere og bestemme i samfunnet, noe politikere og kommunalt ansatte tok seg av helt fint og alene uten politiets innblanding tidligere.
Men man elsker nye oppgaver, da blir det mere datautstyr, og mere tid på en god og myk kontorstol.

Og mindre tid til å etterforske og gjøre noe så selvfølgelig som å sikre fingeravtrykk ved et innbrudd - for det har de sluttet med. De bare er forsikrings-selskapets utegående registringstjeneste, mye mer interessert i en nøyaktig oversikt over hva som ble borttatt og verdien, enn å finne en gjerningsmann. Jeg har selv hatt den sure anledningen til å studere dette på nært hold.

Politiet kommer ikke, når vi trenger dem.

Det er nok det han vet også lensmannen i orkdal, for han var så orginal at han oppfordret folk i avisa Sør-Trøndelag til å pågripe forbrytere selv, tidligere i sommer. At han tar en stor risiko der, skal ikke stikkes under en stol, det kan fort oppstå situasjoner når slikt skal skje, hvor lensmannen får rik anledning til å angre sine "gode råd".

Ta nå den aktuelle saken fra Hermetikken. Der kom det til folk, der kunne det fort ha oppstått brudlje. Folk kunne ha blitt alvorlig skadet, eller enda verre, for gemyttene kommer fort i kok, nå i sommervarmen.
Hva da? Politiet befant seg fremdeles 1 time unna.
Vi ønsker at det ikke skal være slik. Vi ønsker at de skal ha penger til å være på plass.

Men det avgjørende vil alltid være hva de velger å bruke opp budsjettet på, for uansett penger og oljefond, vil det aldri bli mulig å bevilge NOK penger til en slik hurtig-voksende etat, alltid vil man prioritere bort noe. Det skjer her og det skjer daglig.

Sjekk selv, feks forholdet mellom vellykkede sikkerhetsbeltekontroller på Orkanger og villigheten til å rykke ut ved tilfelle som dette. Det hjelper ikke å skylde på at det ene hører til et annet budsjett en det andre heller, for da må man nedprioritere slik tåpe-kontroll som å stå på Orkanger midt på dagen å se etter om folk husket bilbeltet når de flyttet bilen fra Frisørsalongen til Rådhuset....

Det holder ikke mål, rett og slett, det vi ser rett for øynene våre og nå går vi inn i en ny aksjons-sommer med politiet som apekatter på scenen, i ferd med å skjemme seg ut for godt.

God bedring!

Ingen kommentarer:

 
Blogglisten