mandag 20. august 2007

Bjugnsaken - 6

Interesserte bør lese Brøgger!

Prof. Brøgger, en internasjonal kapasitet innenfor antropologien, var en av de første som advarte mot moderne hekseprosesser. Han var en av de første som våget å krysse hylekoret fra Akersgata og - desverre - Adresseavisen.

Lykkelig at Adresseavisen ga spalteplass for Brøgger, avisen burde trykke opp igjen hans kronikker med relevans til denne saken som særtrykk, og trykke opp et dugelig opplag til utdeling i vidregående skole, universitets kurs med relevans til dette tema og - ikke minst Politihøyskolen!

Lykkelig også for VG, som så vidt berget æren ved at en av deres journalister, en utmerket trønder ved navn Hans Kringstad skrev en meget gjennomarbeidet bok om saken.

Jeg anbefaler alle interesserte, absolutt alle å lese Kringstad, Brøgger og ekteparet Hammerns to bøker, de er å få på alle biblioteker, og avtvinger respekt, i motsetning til sladder, fantasi og direkte løgner som presenteres av anklagerfraksjonen og aktoratet.

Dersom en ønsker å bli skremt, og se hvor kort vei det er til diktatur og ensretting i vårt eget land, er det bare å skaffe seg kopi av rettsbelæringen som dommer Hans Flock leste opp i direkte sending på NRK! Aldri har jeg følt distansen til Nord-Korea så kort!

Erik Prestmo

Ingen kommentarer:

 
Blogglisten