onsdag 9. september 2009

Appendix til Familieamputasjon

Vi i barnestemmene samarbeider tett med menneskerettighetsforkjemper og leder av rådgivningsgruppa i Trondheim, Bernt Hauge.
Han sitter i disse dager å skriver på en raport med arbeidstittelen "familieamputasjon."

Har du opplevd å få avslag på familiegjenforening, eller er din partner til og med utvist? Da er det det deres historier vi er på jakt etter! Bernt Hauge har samlet et titalls historier fra sine saksmapper så langt, men vi trenger flere!

Raporten belyser artikler fra FN's barnekonvensjon og menneskerettighetene, disse historiene underbygger det bruddet den norske stat gjør mot flerkulturelle familier når de nekter de samliv, og i noen tilfeller også frarøver barns rett til å ha samvær med begge foreldre. Når raporten er ferdig skal den oversendes stortingspolitikere, sivilembetsmannen, fylkesmannen, barneombudet og alle aktuelle departementer. Vi skal like til sende et eksemplar til Kongen!

Din historie vil være med på å gi raporten mer tyngde! All informasjon vil bli annonymisert, og kun gjengitt i enkle trekk i raporten, slik at ingen kan gjenkjenne enkelthistorier.

To eksempler på historiegjengivelser i raporten;

*Han er asylsøker. De bor og lever sammen, de har en to år gammel datter. Han forbereder seg på å være borte fra henne i 2 år, 2 år er lenge for en liten jente!

*Han var asylsøker, de var samboere. Hun var gravid. Politiet kom og hentet han i hjemmet, hun spontanaborterte der og da. Han ble sendt ut, hun reiste etter. De inngikk ekteskap i hans hjemland. Vi har fått grundig signal om at varig utvisning vil si varig!

Selv om historiene i raporten blir gjenngitt i så enkle trekk, trenger vi mer for å kunne ta med historien i raporten. Opplysningene du gir oss er underlagt taushetsplikt, og vil ikke bli gitt videre til en 3. part uten din godkjenning. Grunnen til at vi trenger opplysninger er at vi senere, om det skulle være nødvendig, skal kunne gå tilbake og bevise at historiene i raporten ikke bare er noe vi selv har diktet opp.

Vil du være med i raporten kan du sende en e-post til oss i Barnestemmene (Eposten til barnestemmene er .... barnestemmene@hotmail.com ) med følgende opplysninger:

*Personopplysninger fra begge parter; Navn, adresse og fødselsår.
*I tillegg også navn og fødselsår på evt. barn
*Deres historie, gjerne så utfyllende som mulig.

Vi trenger ikke noen sakspapirer, dette vil bare være nødvendig om vi senere må gå tilbake og bevise historienes sannferdighet. Da vil vi isåfall ta kontakt.

Vi håper så mange som mulig vil være med å dele sine historier med oss. Ved å dele historien med oss i barnestemmene, og ikke bare her inne kan du være med å gjøre en forskjell!

MartheO og LiseB

2 kommentarer:

Marthe Olaisen sa...

Hei vi i Barnestemmene tar også imot Brev/historier fra barn som er gammle nok til å skive og fortelle om hva de opplever og føler om det de går gjennom.

Om du har mistet en av dine foreldre pga. udi/une sin avgjørelse, eller om dere har fått svar og en av dine foreldre må reise fra deg. Skriv oss din historie du også om hvordan de opplever alt dette. Du vil bli gjort annonym om vi velger å legge det ut i raporten. Men det er deres stemmer vi må få ut. Det er dere som straffes mest. Og myndighetene burde få lese om alt de gjør mot mennesker når de skiller familien på denne måten.

Marthe Olaisen sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
 
Blogglisten